NHPV - Norwegian Human Powered Vehicles
logo.gif logo.gif
[Home] [FAQ] [Sofa på 2 hjul] [Nyheter] [Personer] [Pictures] [Videos] [Linker] [IHPVA] [Litteratur] [Kontakter]

Subject: hvordan kjoepe man en liggesykkel?

Hei!

Jeg har vært inne på diverse av de web sidene du vedlikeholder fordi jeg har tenkt litt på om jeg skulle anskaffe en liggesykkel.
Det ser ut til å være mange produsenter, men det er ikke så lett å få tak på hvordan man skaffer seg en slik sykkel! Er det noen butikker her til lands som fører slike sykler? Jeg tar ikke sjansen på kjøpe noe jeg ikke har prøvd først! Pleier dere som har slike sykler å dra utenlands for å kjøpe?
Håper ikke det ble for mange spørsmål!

Hilsen
Harald Haugan

-----Original Message-----

From: Jean Lorentzen [j.s.lorentzen@hf-it.uio.no]
Sent: Thursday, July 27, 2000 2:36 PM
To: harald.haugan@agresso.no
Cc: nhpv@egroups.com
Subject: Re: [nhpv] liggesykkel

Hei, Harald Haugan.

Jeg er en nybegynner i liggesykkel sammenheng, allikevel vil jeg forsøke å gi deg noen råd, siden jeg akkurat har væt igjennom prosessen med å finne frem til sykler, forhandlere og bestemme meg for en modell. Det er klart at du burde prøvesykle de aktuelle kandidatene før du bestemmer deg for en sykkel, om du har muligheten til det.

Det er fornuftig å tenke igjennom hva du skal bruke sykkelen til, og hvor du skal sykle med den. Du bør prøve å finne deg et prisskikt. Kanskje også bestemme deg for om du vil ha tre hjul, som er dyrere, men lettere å sykle på, eller om du kan greie deg med to hjul, som det er lettere å finne plass til både i boden og i lommeboka. Med en tohjuling må du holde balansen selv.

Det kan være ulike bruksområder: bysykling, tur, langtur eller en kombinasjon av disse. Syklene er gjerne kategorisert i ulike typer, med amerikanske navn:

Alle disse typer har sine varianter, jeg drister meg allikevel til å skjære alle over en kam.

Dette er en veldig generell beskrivelse av utvalget. Det er klart at det finnes unntak til det jeg påstår. Jeg vil anbefale deg å forsøke å kontakte eiere av sykler som du er interessert i. Kanskje kan de si noe om fordeler og ulemper, kanskje kan du få en prøvetur om de ikke bor så langt unna.

Priser

Lav pris ligger i området 5-10.000 kr.

Middels pris ligger i området 10-20.000 kr.

Høy pris ligger i området 20-50.000 kr.

Om du bygger selv, kan du komme betydelig lavere ut. Mange sykler leveres som byggesett, noen tillater deg til og med å komme å bygge selv hos produsenten. Billigst er kanskje Evita-klubben i Danmark som selger ramme og medlemskap for 1250 DKK. Gaffel m.m. er ekstra, men billig.

Informasjon, du kan starte med internettsidene til Peter: NHPV, der står det mye bra.

Ellers vil jeg anbefale:

www.ligfiets.net Plassen der alle nederlandske produsenter blir presentert.

www.hpv.org Den tyske internettsiden for bl.a. liggesykler, engelsk tekst.

www.bikeroute.com/BentSources Mange linker...

Recumbent cyclist news - RCN Bladet for liggesykler i USA, gratisartikler på nettet skrevet spesielt for de som skal ut å kjøpe sykkel. Et godt blad, lite europeisk stoff. Utgitt siden 1990.

Open Road gir ut Encyclopedia og Bike Culture Quarterly, anbefales! Kan bestilles fra Pedalnor i Sandnes.

Recumbentuk Bladet for liggesykler i England, fem utgaver er delvis lagt ut på nettet.

 

For å svare på ditt spørsmål, nei, du må ikke reise til utlandet om du skal ha en sykkel. Det finnes nye og brukte sykler til salgs i Norge hvert år, de er bare vanskelige å finne frem til. Du bør si hva du er interessert i på denne epost-listen.

Du kan også ta kontakt med Lutz Lundberg i Tønsbike Eller Peter Wieland som bygger Troll her i Norge. Du finner han på listen over personer (NHPV).

Jeg har selv en SWB/ASS som jeg føler at jeg kan håndtere og som jeg synes er komfortabel. Og en CLWB/(ASS) som er veldig lett å sykle på. Jeg har også prøvd en SWB/USS som var enda mer komfortabel men kanskje bedre egnet til tursykling enn i byen. Ta kontakt om du lurer på noe mer,

Vennlig hilsen
Jean Lorentzen